Baardstijlen van 2019

 In Uncategorized

De barbershop baardstijlen van 2019

De populariteit van baarden blijft nog steeds toenemen. Baarden zijn ook steeds vaker te zien in films, op televisie en in het dagelijkse leven. Hierdoor wordt de opkomst van barbershops steeds groter. Maar welke baard past nou het beste bij welk gezicht? Bij Benoah Barbers in Den Haag kunnen ze hierover goed advies geven. Hieronder volgende de baardstijlen anno 2019.

De Long stub

Als eerste beschrijven we hier de long stub, een langere stoppelbaard met haren die langer zijn dan 5 millimeter. Deze baard is wat langer dan de 5 o’clock shadow beard. Hierdoor wordt het gezicht wat beter bedekt en oogt de baard donkerder. Deze baard kun je al redelijk snel laten groeien omdat de groeiperiode tussen de 3 tot 5 dagen ligt. De barbershop in Den Haag adviseert deze baard bij mannen met een ovaal, vierkant of diamant gezichtstype.

De van Dyke

Dan als tweede heb je de van Dyke baard. De van Dyke baard is vernoemd naar de Belgische schilder Anthony van Dyke. De van Dyke is dan ook een eenvoudige baardstijl waarbij er geen haar op de kaaklijn voorkomt. Wel is er een snor en haar op de kin aanwezig. Het is dan ook meer een combinatie tussen een sik en snor. Volgens de Barbier van Benoah Barbers heeft de baard minimaal 2 maanden nodig om te groeien. Ook adviseert hij deze baard bij mannen met een rond gezicht en een smalle kin.

De klassieke baard

Daarnaast is er ook de nog de bekendste baard: de klassieke baard. Dit is ook wel de baard die de transitie van jongen naar man aangeeft nadat deze succesvol is gegroeid na minimaal 3 maanden. Wel moet deze baard vanaf 4 weken worden bijgehouden om ervoor te zorgen dat er geen wildgroei ontstaat. Op deze manier kan de baard mooi in model groeien. De barbier adviseert deze baard bij mannen met een vierkant of langwerpig gezicht.

De Garibaldi

Ten slotte is er nog de Garibaldi baard. Dit is een brede volle baard met een ronde onderkant, verbonden met een snor. Het kost dan ook veel tijd en moeite om deze baard te laten groeien omdat de lengte minimaal 10 centimeter is. Hierdoor moet de baard goed bijgehouden worden om zo goed in model te kunnen groeien binnen minimaal 6 maanden. De Barbier adviseert deze baard bij mannen met een ovaal of rechthoekig gezicht.

Nog meer baardadvies

Ben je ook benieuwd welke baardstijlen van 2019 bij jou past of wil je weten hoe je je baard het beste kan verzorgen? Dan kun je voor advies terecht bij de barbiers van Benoah Barbers in Den Haag.

 

Bent u een vrouw en heeft  u geen baard? maar wilt u wel uw haar mooi laten doen? Dan kunt u bij onze speciale franchise voor dames terecht: Benoah Beauty

Recent Posts

Leave a Comment